Takaisin ylös

LABORATORIOTUTKIMUKSIIN VALMISTAUTUMINEN, LAPSET

 Tulostusversio Pysyvä linkki ohjeen hyväksyttyyn versioon

Luokitus: Lasten tutkimukset
Versio: 1.5
Tila: Hyväksytty
Laatimispvm: 17.06.2013
Hyväksymispvm: 18.06.2013
Käyttöönottopvm: 18.06.2013

Käy lapsesi kanssa hänen hoitosuunnitelmansa mukaisissa laboratoriotutkimuksissa. Tutkimuksiin tullessanne ota mukaan tutkimuslähete, mikäli sinulle on sellainen annettu.

Tutkimuskäyntiä varten voit varata ajan soittamalla Fimlab Laboratoriot Oy:n ajanvarausnumeroon 010 808515 arkisin klo 8.00-16.00 tai tekemällä maksuttoman ajanvarauksen internetsivuillamme osoitteessa: www.laboratorio.fi > Ajanvaraus.

Valmistautuminen vaikuttaa tutkimusten tuloksiin

Laboratoriotutkimusten tuloksiin vaikuttaa se, miten niihin on valmistauduttu. Ilmoita tutkimuksen ottajalle, jos lapsesi ei ole voinut noudattaa tätä ohjetta tai saatuja erityisohjeita.

Paasto on tärkeää

Osa laboratoriotutkimuksista otetaan paaston jälkeen. Paastolla tarkoitetaan sitä, että lapsesi ei syö mitään. Vettä hän voi juoda, ellei erityisohje toisin ohjaa. Paastoa koskevat ohjeet antaa hoitava yksikkö.

Lääkkeet

Mikäli lapsellasi on lääkehoito menossa, voit antaa lääkkeet tavalliseen tapaan. Jos saamasi erityisohjeet kieltävät lääkkeiden annon, niin noudata ohjetta. Lääkkeistä voit kysyä hoitavalta lääkäriltä.

Rasitus vaikuttaa tulokseen

Lapsen tulee välttää hikoilua aiheuttavaa ruumiillista rasitusta tutkimusaamuna. Ennen tutkimushetkeä leikki-ikäisten ja sitä vanhempien lasten tulisi istua 15 minuuttia verenkierron tasaantumiseksi.

Erityisohjeiden noudattaminen on tärkeää

Mikäli sinulle on annettu lapsesi tutkimuksiin liittyviä erityisohjeita, noudata niitä.

Lisätiedot

Mikäli haluat varmistaa yksityiskohtia tai lapsesi ei ole voinut valmistautua tutkimuksiin ohjeistetusti, ota etukäteen yhteys lastasi hoitavaan yksikköön tai Fimlab Laboratoriot Oy:n asiakaspalveluun, puh. (03) 311 74445 arkisin klo 10.00-15.00.