Takaisin ylös

Tiedote: Suuret laboratorioyritykset Fimlab ja Nordlab suunnittelevat yhteistyön syventämistä

22.05.2017

Terveydenhuollon laboratoriopalveluita tuottavat Fimlab Laboratoriot Oy ja Nordlab-liikelaitos ovat aloittaneet neuvottelut yhteistyön syventämisestä osana valmistautumista sote- ja maakuntauudistukseen. Neuvotteluissa etsitään ratkaisuja, joiden avulla voidaan turvata maakuntien terveydenhuollon tarvitsemat laadukkaat laboratoriopalvelut myös uudessa markkinatilanteessa.
 
Laboratorioyritysten kumppanuusstrategian suunnittelu tähtää maakunnallisten laboratorioiden palvelu- ja kilpailukyvyn kehittämiseen ja voi mahdollisesti tarkoittaa myös yritysjärjestelyjä ja yhteisyrityksen perustamista. Suunnittelu tähtää siihen, että toimintamalli on valmis, kun sote-uudistukseen liittyvä valinnanvapaus käynnistyy.
 
Fimlabin omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät, ja se on ensimmäinen julkisen terveydenhuollon omistuspohjalle perustettu laboratorioyhtiö. Nordlab-liikelaitoksen omistavat Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä.
 
Laboratorioyritysten toiminta-alue kattaa yhteensä seitsemän tulevaa maakuntaa ja noin 1,7 miljoonan asukkaan väestöpohjan. Niiden palveluksessa työskentelee yhteensä 1400 laboratorioalan ammattilaista.