Takaisin ylös

Fimlabin OmaLabra-palvelu laajenee Keski-Suomeen

07.12.2018

Fimlabin OmaLabra-palvelu palvelee ensi viikosta alkaen myös Keski-Suomessa. Palvelun ansiosta asiakas voi varata itselleen laboratoriotutkimuksia ilman lääkärin lähetettä. Palvelua tarjotaan myös Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

 Ensi viikolla kuudessa keskisuomalaisessa laboratorion toimipisteessä aloittava OmaLabra-palvelu madaltaa kynnystä tutkimuksiin hakeutumiselle. Fimlabin OmaLabra-palvelun kautta tehdyillä laboratoriotutkimuslähetteillä voi Keski-Suomessa asioida 10.12. alkaen Keski-Suomen keskussairaalassa, Ääneskoskella, Hankasalmella, Muuramessa, Uuraisissa ja Jyväskylän näytteenottokeskuksella. 

– Fimlabin OmaLabra-palvelussa asiakas voi tilata tavanomaisia laboratoriotutkimuksia ilman lääkärin lähetettä. Asiakas valitsee verkossa haluamansa tutkimukset, vahvistaa tilauksen ja tulostaa lähetteen tai tallentaa sen sähköisessä muodossa näytteenottokäyntiä varten. Tämän jälkeen asiakkaan tulee varata itselleen näytteenottoaika johonkin edellä mainitusta kuudesta toimipisteestä, kertoo ylilääkäri Jaakko Uksila Fimlabilta.

 

Näppärästi netissä

OmaLabra-palvelun kautta lähetteen tilaaminen käy helposti. Palvelu on tarkoitettu tavanomaisten laboratoriotutkimusten tilaamiseen. OmaLabra-palvelun kautta voi tilata lähetteen veri- ja virtsanäytteestä tehtäviin tutkimuksiin sekä gynekologiseen irtosolututkimukseen eli PAPA-näytteeseen.

Verinäytteistä tehtäviin tutkimuksiin OmaLabran kautta voi tehdä lähetteen rasvatutkimukseen ja kolesterolin mittaukseen, perusverenkuvatutkimukseen, verensokerin mittaukseen ja verensokerin pitkäaikaisseurantaan, D-vitamiini- ja eturauhastoiminnan merkkiainetutkimuksiin sekä keliakia-, kilpirauhas- ja laktoosi-intoleranssitutkimuksiin. Lisäksi lähetteen voi tehdä gynekologiseen irtosolututkimukseen, korkean riskin HPV-testiin ja virtsasta tehtäviin klamydia-, gonokokki- ja raskaustesteihin.

Tutustu OmaLabra-palveluun verkkosivuillamme